Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 00:00

Επι τάπητος τα προβλήματα των πυροσβεστών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την παρουσίαση μιας ζοφερής κατάστασης που δυσκολεύει την εκτέλεση του καθήκοντος των πυροσβεστών συνοδεύτηκε το 16ο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που ξεκίνησε τις εργασίες του στα Γιάννενα παρουσία του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Διαμαντή Κανελλόπουλου. Μισθολογικές μειώσεις που ξεπερνούν το 45%, μειωμένα κονδύλια για το ΠΣ που έχουν οδηγήσει σε ακινητοπpyroοίηση το ¼ του πυροσβεστικού στόλου λόγω φθαρμένων ελαστικών αλλά και ελλιπούς συντήρησης, μείωση του εναέριου στόλου με άγνωστη την επιχειρησιακή ετοιμότητα του εναπομείναντος είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την σημερινή κατάσταση με το έμψυχο δυναμικό του πυροσβεστικού σώματος να καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πυροσβεστικής του 21ου αιώνα που όμως λειτουργεί με απαρχαιωμένο οργανόγραμμα. Την κατάσταση αυτή παρουσίασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νίκος Αθάνατος κατά την έναρξη του συνεδρίου τονίζοντας ότι ο κλάδος δεν αντεχεί άλλες έμμεσες ή άμεσες μειώσεις.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Διοικητής των ΠΥΠΗπείρου Βασίλης Κώνστας και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας δήλωσαν στο πλευρό των πυροσβεστών και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αναβάθμισης του πυροσβεστικού σώματος.

Τα κακώς κείμενα της εφαρμοζόμενης πολιτικής με τις δικές της επιπτώσεις στην λειτουργία των πυροσβεστικών υπηρεσιών καυτηρίασαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του Προέδρου των ΑΝΕΞ ο πολιτευτής Αντώνης Βασιλείου ενώ το παρόν έδωσε και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σωτήρης Ζαρμπαλάς.

Τελος στην ανάγκη για την κοινή διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...